Tapahtumien Turku

Turun seutusanomat itä 2.6.2016

Tapahtuminen Turku

Turku tunnetaan monista kansallisista ja kansainvälistä suurtapahtumista. Voimme röyhistellä rintaa hienoista ja hyvin järjestetyistä tapahtumista kuten esimerkiksi Ruisrock, Paavo Nurmen yleisurheilukisat ja Tall Ships Race.

Näiden tunnettujen tapahtumien lisäksi omassa kotikaupungissamme järjestetään vuosittain satoja muita erinomaisia tapahtumia. Aktiivisia tapahtumajärjestäjiä ovat muun muassa monet eri asuinalueiden kaupunginosaseurat ja omakotiyhdistykset. Aina ei siis suinkaan tarvitse lähteä merta edemmäs kalaan, vaan hienoja tapahtumia järjestetään myös monen turkulaisen takapihalla.

Esimerkkinä paikallisista aktiivisista tapahtumajärjestäjistä Itäkulman levikkialueella ovat Varissuon, Halisten, Nummenpakan ja Pääskyvuoren asukasyhdistykset. Näistä muut paitsi Pääskyvuori ovat jo ehtineet järjestää tämän kevään aikana oman kaupunginosaviikkonsa monipuolisine ohjelmineen. Pääskyvuoren kaupunginosaviikko järjestetään kesän jälkeen 26.9–2.10.16; laittakaahan päivämäärät jo kalentereihinne!

Yhtenä positiivisena tapahtumaesimerkkinä haluan tuoda tiedoksi kilpailun nimeltä "Ilmianna naapurin piha tai oma pihasi". Kilpailuun pitää ilmoittaa tai ilmoittautua 30.6.16 mennessä. Kilpailussa löytyy omat sarjat kullekin asumismuodolle.

Vuonna 2016 vietetään viidettä kertaa ympäristöministeriön nimeämää valtakunnallista teemavuotta Vihervuosi – Gröna Året 2016. Tavoitteena on innostaa ihmiset, yhteisöt, järjestöt ja yritykset toimimaan oman lähiympäristönsä hyväksi. Tarkoituksena on edistää rakennetun ympäristön viihtyisyyttä ja ihmisten hyvinvointia.

Vihervuoden 2016 tapahtumien yhteisenä teemana on kestävä suomalainen maisema. Teema kattaa sosiaalisen, ekologisen ja taloudellisen kestävyyden. Alateemoina ovat kaupunkiviljely ja lähiruoka. Lisätietoa ja osallistumisohjeet kilpailusta löytyvät Turkuseuran sivuilta www. turkuseura.fi/ajankohtaista.

Haluan nostaa esille myös Suomen 100 v. juhlavuoden 2017, joka on lähempänä kuin arvaammekaan. Tämä juhlavuosi ohjelmineen on jo monen asukasyhdistyksen työlistalla, silloin tullaan järjestämään monenlaista erilaista tapahtumaa ympäri Turkua.  

Nyt jo tiedossa olevat ja tulevat tapahtumatiedot Turussa löytyvät helposti osoitteessa www.turku.fi. Käykäähän löytämässä omat kiinnostuksen kohteenne!

Lopuksi kannustan meitä kaikkia mukaan toimintaan oman asuinalueemme asukasyhdistyksiin!  Näissä yhdistyksissä pystymme konkreettisesti kehittämään asuinalueitamme vielä paremmaksi paikaksi asua ja elää.   

Aurinkoista kesää kaikille lukijoille toivottaen!

Mika Maaskola
Pääskyvuoriseuran puheenjohtaja
Kaupunginvaltuutettu (SDP)